Yazarlar: Abdullah Önder, Abdülmecit Okcu, Aladdin Sultanov, Celil Kiraz, Davut Ağbal, Enes Erdim, Fatih Bayar, Halis Albayrak, Hikmet Akdemir, İsmail Bayer, Leyla Şahin, Mahsum Taş, Mehmet Akın, Mesut Kaya, Müjde Tadik, Mürsel Ethem, Necattin Hanay, Ramazan Ünsal, Sabri Demirci, Süleyman Narol, Şeyma Altay, Yusuf Topyay, Şenol Amedov
İnsanlığı dalalet bataklığından ve ahlaki yoksunluktan kurtaracak prensipleri ihtiva eden Kur'an'ın, muhatapları tarafından iyice anlaşılması gerekmektedir. İnsanları Allah'ın mesajı ile buluşturmanın yegâne yolu, mutlak surette Kur'an'ın tefsir edilmesinden geçmektedir. Esasen Kur'an-ı Kerim, tefsir edilmesini ve ayetler üzerinde sıkı bir düşünsel faaliyette bulunulmasını bizatihi kendisi istemektedir:
(O peygamberleri) apaçık belgeler ve kitaplarla gönderdik. İnsanlara, kendilerine indirileni açıklaman ve onların da (üzerinde) düşünmeleri için sana bu Kur'an'ı indirdik. (Nahl 16/44)
Öyleyse, onlar bu Kur'an üzerinde hiç düşünmezler mi? Yoksa kalpleri üzerinde kilitler mi var? (Muhammed 47/24)
O halde bu insanlara ne oluyor da kendilerine bildirilen hakikati kavramaya yanaşmıyorlar?(Nisa 4/78)
Onlar bu sözü (Kur'an'ı) hiç düşünmediler mi? Yoksa kendilerine, daha önce geçmişteki atalarına gelmeyen bir şey mi geldi? (Müminun 23/68)
(Bu Kur'an), ayetlerini iyiden iyi düşünsünler, temiz akıl sahipleri ibret alsınlar diye sana indirdiğimiz feyz kaynağı bir kitaptır.(Sad 38/29)