Bu sayıda Ursula K. Le Guin göze çarpanlardan, Merve Yalçın'ın çevirisiyle kuvvetli bir eleştiri metni meraklısını bekliyor.
Selman Bayer'in Ahir Zaman Edebiyatı ve Şule Gürbüz yazısı da oldukça ses getireceğe benziyor. Cihan Aktaş, Unutmanın Hastalığına Karşı başlığı altında Alzheimer öykülerini anlatıyor.
Necip Tosun'dan Öykücünün Günlüğü yine merakla beklenenler arasında yer alırken, usta yazarın bu sayıda bir imzası daha var: 2015'te Öykü Kitapları'nı Necip Tosunun kaleminden okuyabilirsiniz.
Cemal Şakar'dan Sazın Tellerine Kim Dokunuyor ve Abdullah Başaran'dan Edebiyat ve Firar: Bir Diğer Farmakon yazıları PostÖykü 2.2'nin güçlü metinlerinden.
2016'ya geçerken, 2015 yılına da sırtını dönmeyen Post Öykü, otuz üç genç öykü yazarına soruyor: 2015'te öykü nasıldı, neleri okudunuz, hangilerini sevdiniz?
Post Öykü, 8. sayısında da parlak öyküleriyle bir öykü dergisi olmasının hakkını veriyor. Okurunu bekleyen öykücüler: İsmail Özen, Akif Hasan Kaya, Ayşegül Kocabıçak, Aynur Dilber, Bülent Ayyıldız, Kenan Biberci, Remzi Şimşek, Gülhan Tuba Çelik, Osman Cihangir, M. Fatih Yıldız...
Zeynep Ekşi Özel'in Feriba Vefi'den yaptığı çeviriler Anılar Defteri metniyle devam ederken, Dans Eden Kör Adamın Bize Yaptıkları'nı Remzi Şimşek anlatıyor.
Ve elbette Post Öykü'nün golcü santraforu Post Kitap... Post Kitap, bu sayı her zamankinden daha dolu. On bir yazar, yakın zamanda çıkmış on bir kitabı inceliyor.